Voordelen van droogbouw vloerverwarming

Met droogbouw vloerverwarming kan bijna iedereen vloerverwarming laten aanleggen. Vloerverwarming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit huis. In nieuwbouw woningen wordt vrijwel altijd voor dit type verwarming gekozen, maar wat als je over een woning beschikt waarbij je geen standaard vloerverwarming kunt plaatsen? Dit kan bijvoorbeeld niet wanneer je in een monumentaal pand met een houten vloer woont. In dit soort woningen mag je niet zomaar verbouwen, dat moet dan volgens bepaalde regels gebeuren. Met droogbouw vloerverwarming hoef je geen bijzondere acties te ondernemen om het te kunnen installeren. Wel is het goed om je eerst goed in te lezen over dit type verwarming.

Specialist inhuren om je woning te laten beoordelen

Het beste kan je een specialist inschakelen die eerst bij je thuis komt kijken of dit wel kan, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Deze specialist beoordeelt jouw woning op de mogelijkheid of er ruimte is voor droogbouw vloerverwarming en in welke ruimtes dit kan. Dit soort vloerverwarming komt bovenop de huidige vloerconstructie te liggen. Zelfs houten vloeren kunnen voorzien worden van dit type verwarming.

Welke soorten droogbouw vloerverwarming zijn er?
Er zijn verschillende soorten droogbouwsystemen verkrijgbaar. Zo zijn er systemen in de vorm van EPS platen en noppenplaten. De opbouwhoogte is erg laag, waardoor het weinig invloed heeft op jouw interieur of op het leidingwerk in huis. De nieuwste systemen bedragen vrijwel nooit een hoogte van meer dan 30 millimeter, waardoor het haast niet opvalt.

Dit type vloerverwarming is een perfect alternatief voor gewone vloerverwarming wanneer er leidingen liggen in de cementdekvloer. Wanneer dit het geval is kunnen de verwarmingsbuizen niet worden ingefreesd. Daarnaast kan het voorkomen dat vloeren weinig extra gewicht kunnen hebbben. Droogbouw vloerverwarming is erg licht in gewicht. Wel is het handig om vooraf te kijken of jouw vloeren dit gewicht wel kunnen dragen. Laat je daarom goed informeren door een expert.